In de jaren 80 had Susanna Hoffs een reeks wereldhits als zangeres van The Bangles. Samen met zanger Matthew Sweet heeft ze een album gemaakt vol covers van andere pophits uit dat decennium.

Susanna Hoffs is geen onbekende voor het grote publiek. Haar markante stem was onder meer te horen op de popklassiekers Eternal Flame en Manic Monday. Het succes van Matthew Sweet was verhoudingsgewijs redelijk marginaal, hoewel een deel van zijn liedjes sinds de jaren 90 in diverse speelfilms zijn gebruikt.

Bovendien was Sweet begin jaren 80 een bekend gezicht in Athens, Georgia, waar hij goede banden had met R.E.M. en consorten. Niet zo gek dan ook dat R.E.M. een van de artiesten is die Sweet en Hoffs coveren op Under The Covers Vol. 3. De gemene delers bij R.E.M. en The Bangles waren altijd al The Byrds en The Beatles.

Dit album is dan ook vooral leuk voor fans van The Bangles, want dat typische stijltje van Hoffs keert hier volop terug en het is zeker niet vervelend om haar hits te horen zingen van The Pretenders (Kid), Tracey Ullman (They Don’t Know, origineel van Kirsty MacColl), Dave Edmunds (Girls Talk) en Roxy Music (More Than This).

Kopiëen

De liedjes waarop Sweet het gros van de vocalen verzorgt, vallen mogelijk vooral bij zijn fans in de smaak. Maar zelfs zij zullen het erover eens zijn dat de vertolkingen van Tom Petty’s Free Fallin’, The Bulrushes van The Bongos en How Soon Is Now? van The Smiths niet meer dan matige kopieën van briljante originelen zijn.

Wanneer Hoffs en Sweet hun vocalen bundelen, zoals op Killing Moon van Echo & The Bunnymen en Lindsay Buckinghams Trouble, levert dat fraaie bewerkingen op, al zijn de meeste opnames van deze anderzijds feilloze jaren 80-klassiekers niet meer dan matige covertjes met het leukste lid van The Bangles op zang.