Ondanks de positieve albumtitel en de optimistische aard van de muziek van rockband Boston kent het zesde album een treurige voorgeschiedenis. Het is de zwanenzang van voormalig leadzanger Brad Delp.

In de jaren 70 en 80 was Delp te horen op de grootste hits van Boston, waaronder Don’t Look Back, More Than A Feeling en Amanda. Vanwege een ruzie met het centrale bandlid en multi-instrumentalist Tom Scholz verliet Delp de band in 1991, maar zes jaar later keerde hij weer terug. In 2007 pleegde Delp echter zelfmoord.

Toch is de gevierde zanger te horen op een aantal nummers op Life, Love & Hope, dat de opvolger is van Corporate America uit 2002. Tom Scholz werkte bijna geheel in zijn eentje aan dit album dat, zelfs in de nummers waarop Delp absent is, iets van die typische Boston-signatuur herbergt. Vaak klinken de liedjes al decennia oud.

Dat is niet zo gek ook, daar Scholz dit album met de zelfde analoge studioapparatuur heeft vervaardigd waarmee hij tevens de voorgangers fabriceerde. Drie liedjes doken al op Corporate America op, waarvan er twee (Someone en You Gave Up On Love) opnieuw zijn opgenomen. De nieuwe arrangementen zijn helaas geen verbeteringen.

Rommelig

Je merkt pas hoe groot het gemis van Delps machtige stemgeluid is wanneer Scholz andere vocalisten inzet, zoals nieuwe Boston-frontman Tommy DeCarlo, bassiste en zangeres Kimberly Dahme en andere gasten. Scholz probeert het met weinig succes ook zelf op Love Got Away, dat gekenmerkt wordt door een rommelig klankbeeld.

De algehele productie klinkt bovendien hol, dof (vooral de drums) en vrij chaotisch, met het rond een punkrockriff opgebouwde Someday en het door Dahme gezongen If You Were In Love als dieptepunten. Zelfs de beste nieuwe composities missen de grandeur van het oude Boston, al mogen de gitaarsolo’s van Scholz er nog steeds zijn.