In de laatste dagen van het jaar kijken we terug op de vorige twaalf maanden. Wat gebeurde er, wat deden we, met wie deden we dat en welke muziek hoorde daarbij? Het Hitzone-jaaroverzicht somt de grootste hits van 2013 op.

Ieder jaar krijgt de hits die het verdient en het lukt de compilatieserie Hitzone al sinds 1997 om een aantal keer per jaar grote actuele hitsingles op cd te verzamelen. Door middel van 44 liedjes die niet weg te denken waren van de radio doet Hitzone: Best Of 2013 een geslaagde poging muziekjaar 2013 in twee uur tijd samen te vatten.

De echt grote knallers staan er in elk geval op: Blurred Lines van Robin Thicke, Get Lucky van Daft Punk, Wake Me Up van Avicii, Happy van Pharrell Williams en Birds van Anouk. Nummers als Royals van Lorde en Wrecking Ball van Miley Cyrus liggen nu nog vers in het geheugen, maar groeien mogelijk ooit uit tot popklassiekers.

Behalve uitstekende popliedjes is er ook ruimte voor wat eigenaardigere hits waar we in 2013 door werden opgevrolijkt of juist door werden geteisterd. Zo duikt Pulcino Pio’s Het Kuikentje Piep op en Baauer doet nog eenmaal zijn Harlem Shake. Ook typisch 2013 zijn de hits Papaoutai van Stromae en Klangkarussells Sonnentanz.

Veelbesproken

Het is echter moeilijk om helemaal volledig te zijn, maar veelbesproken hits die op deze Hitzone-cd ontbreken zijn bijvoorbeeld Roar van Katy Perry, Tsunami van DVBBS & Borgeous, Muziek van Marco Borsato en het Koningslied. Macklemore en Passenger zijn wel present, maar dan met andere singles dan je zou verwachten.

Wellicht heb je luidkeels meegezongen met Ho Hey tijdens een concert van The Lumineers, gedanst op This Is What It Feels Like van Armin van Buuren of denk je met waterige ogen terug aan die ene geliefde bij het horen van het duet tussen Pink en Nate Ruess. Hitzone documenteert zorgvuldig het muzikale nalatenschap van 2013.