Het meest succesvolle muziekduo dat Scandinavië voortbracht, is Roxette. In 2011 en 2012 ondernam Roxette een comebacktournee, dat geresulteerd heeft in het album Live: Travelling The World.

Roxette was eind jaren 80 en begin jaren 90 het meest succesvolle muzikale exportproduct van Zweden sinds ABBA tien jaar daarvoor. Met name van de albums Look Sharp! (1988), Joyride (1991), Tourism (1992) en Crash! Boom! Bang! (1994) werden er miljoenen exemplaren verkocht, al nam het succes daarna sterk af.

Toch wisten Per Gessle en Marie Fredriksson met de comebacktournee van enige jaren geleden volle zalen en stadions te trekken. Fredriksson was toen net hersteld van een hersentumor en voelde zich weer sterk genoeg om voor haar fans op te treden. Een dappere keuze, vastgelegd op het album Live: Travelling The World.

Het eerste officiële livealbum van het duo (Tourism bevatte slechts voor een deel live-opnames) is doorspekt met hits als It Must Have Been Love, Fading Like A Flower, How Do You Do!, Joyride, The Look en Listen To Your Heart, terwijl ook de recente albums Charm School (2011) en Travelling (2012) zijn vertegenwoordigd.

Beroeren

De in Brazilië, Argentinië, Chili en Cuba gemaakte opnames laten keurige weergaves horen van hoe het hitmateriaal van Roxette nog altijd grote menigtes beroert en ook aan de uitvoeringen valt weinig af te dingen. Vocaal slaagt Fredriksson er helaas niet meer in haar prestaties uit het verleden te evenaren, hoe gedurfd de poging ook is.

De bijgevoegde dvd bij het livealbum leidt de aandacht wat af van de logischerwijs afgenomen zangprestaties vanwege de energieke en kleurrijke show die Roxette opvoert. Wellicht had Roxette er beter aan gedaan een concert uit zijn gloriedagen op plaat te zetten, in plaats van deze goed bedoelde verzameling met live-opnames.