Net zoals het veelbesproken liefdesleven van Gordon kent ook de carrière van de zanger enkele duidelijke hoogte- en dieptepunten. Het album Liefde Overwint Alles markeert een overduidelijke piek.

Althans, een commerciële piek, daar de plaat goed was voor de hoogste solonotering voor Gordon in de Album Top 100. Enkel zijn duetalbum met Re-Play deed het iets beter en ook de cd’s van de Toppers-concerten leverden hogere noteringen op. Kom Eens Dichterbij was bovendien een succesvolle terugkeer naar de hitlijsten.

Het niveau van de duidelijk op Robin Thicke’s Blurred Lines gebaseerde single wordt elders op Liefde Overwint Alles nergens gehaald. Dat terwijl Kom Eens Dichterbij laat horen dat de zanger uit Blaricum prima overweg kan met dit soort moderne R&B-liedjes. Toch valt hij jammerlijk terug op wat flauwe songfestivalachtige popdeuntjes.

Zo liggen Er Is Geen Weg Meer Terug, Ik Lach, So This Is Me, Laat Me Los en het titelnummer in het verlengde van het door Gordon geschreven songfestivalfiasco dat Shine heette. Enkel de liedjes Als Je Mij Maar Nooit Laat Gaan en This Is Where It Ends komen wat sfeer betreft in de buurt van zijn meest recente hitsingle.

Wisselvallig

Een gemiste kans, want een volwaardig hedendaags R&B-album was een prettigere aanvulling op zijn discografie geweest dan deze gevarieerde doch zeer wisselvallige langspeler. Fans zullen daarentegen ongetwijfeld content zijn met de zelfgeschreven powerballad Until I Met You en het teder gezongen Ken Je Dat Gevoel.

De tien nieuwe composities op Liefde Overwint Alles worden aangevuld met een remix van Kom Eens Dichterbij en opgefriste versies van de duetten Never Nooit Meer (waarop Re-Play vervangen wordt door B-Brave) en Als Je Alles Hebt Gehad met Gerard Joling. Dit album had baat gehad bij duidelijkere artistieke keuzes.