De tachtig jaar oude countryzanger Willie Nelson weet van geen ophouden. Zijn duetalbum To All The Girls… is zijn tweede nieuwe langspeler dit kalenderjaar en hij levert zeker geen half werk.

De laatste tien jaar heeft Nelson vooral albums uitgebracht met daarop covers van anderen en als er eigen composities op staan, dan zijn dat in de regel ook nog eens nieuwe opnames van deuntjes die hij in het verleden op plaat zette. Niet dat het er echt toedoet, want Nelson zingt ook andermans teksten met evenveel toewijding.

De zangeressen met wie hij in duet gaat op To All The Girls… hebben datzelfde talent. Overigens staat het nummer waar de titel aan refereert, het duet To All The Girls I’ve Loved Before met Julio Iglesias, niet op de plaat. Wel staan er liedjes op van onder meer Bill Withers, Merle Haggard, Bruce Springsteen en John Fogerty.

Toch worden lang niet alle liedjes er beter op, hoe goed de zangeressen in kwestie ook zijn. Kris Kristoffersons Please Don’t Tell Me How The Story Ends, een duet met Rosanne Cash, krijgt een houterig arrangement aangemeten en de brave liefdesliedjes met Dolly Parton en Sheryl Crow klinken te zoet voor de oude boef.

Verfrissend

De tranentrekker Somewhere In Between met Loretta Lynn is wel weer raak, evenals de gemeende vertolking van Always On My Mind met Carrie Underwood. Bijzonder is het duet met blueszangeres Mavis Staples. Haar krachtige vocalen vormen een eigenaardige combinatie met zijn broze stem, maar het contrast is juist verfrissend.

To All The Girls… bevat niet enkel ballads. Swingende countryliedjes met The Secret Sisters, Shelby Lynne en Wynonna Judd zijn luchtige tussendoortjes. Het verhalende Dry Lightning met Emmylou Harris en het vertederende Will You Remember Mine met Lily Meola zijn hoogtepunten op deze plaat vol vrouwen om van te houden.