De heerlijke zorgeloosheid die van de hit I Love It afspat, bezorgde het Zweedse popduo Icona Pop reeds een onvergetelijke radiohit en ook de rest van het album bevat soortgelijke zorgeloze popliedjes.

Icona Pop werd in februari 2009 in Stockholm opgericht, toen Caroline Hjelt en Aino Jawo met elkaar in gesprek raakten op een feestje. Een maand later stond het duo al op het podium met een paar zelfgeschreven liedjes. In 2012 verscheen het titelloze debuutalbum met daarop het door Charli XCX geschreven liedje I Love It.

De plaat was een bescheiden succes in Scandinavië, maar in plaats van dat album een jaar na dato nog eens internationaal uit te brengen, besloot het tweetal met iets nieuws op de proppen te komen. Het resulteert in een elftal liedjes op This Is…, hoewel drie ervan al op de voorganger te vinden waren.

I Love It, We Got The World en Ready For The Weekend keren terug in ongewijzigde versies (al wordt van de laatste de Radio Edit gebruikt) en dienen als blauwdruk voor de rest van het album. De typische Scandinavische synthesizerpop is in basis wat onpersoonlijk, maar de samenzang van Hjelt en Jawo geeft de liedjes karakter.

Klonen

Ook weten de twee, met de hulp van een bataljon aan hitschrijvers en sterproducers, ieder liedje iets mee te geven waardoor ze niet als klonen van I Love It klinken. Zo leent Girlfriend het refreintje van Me And My Girlfriend van 2pac (uitgebracht als zijn alter ego Makaveli) en Ready For The Weekend bevat hevig bewerkte vocalen.

Toch is de eigen inbreng soms erg beperkt. De Stargate-producties Hold On en Just Another Night hadden zomaar op het nieuwe album van Katy Perry gekund en ook de potentiële hits On A Roll en In The Stars komen uit andermans pen. Met Light Me Up en Then We Kiss bewijst Icona Pop het echter ook op eigen kracht te kunnen.