"Op jacht naar mijn dromen, anders krijg ik spijt", zingt Jeroen van der Boom in het nummer Nanana op zijn zevende album Deze Man. Met het uitbrengen van de plaat kan hij al één van de dingen op zijn wensenlijstje afstrepen.

Je zou zeggen dat Van der Boom al veel van zijn wensen verwezenlijkt heeft, met zijn zeer succesvolle zang- en televisiecarrière, maar op dit album somt hij nog een aantal dingen op.

Zijn wens om een plaat te maken in Nashville, de bakermat van de country en rock-'n'-roll, is in vervulling gegaan en zet zijn oeuvre in een nieuw licht.

De uptempo gitaarpop waarmee Van der Boom de afgelopen jaren de hitlijsten bestormde wordt op Deze Man grotendeels ingeruild voor countryliedjes. Ongeveer de helft van de nummers op de plaat werd aangeleverd door Rob Crosby, die vervolgens vertaald werden door Ilse DeLange (die vaker met Crosby werkte).

Toch blijft de energie van eerdere platen van Jeroen van der Boom grotendeels bewaard, mede dankzij de feilloze productie van Arno Krabman. Bij liedjes als Beter Laat Dan Nooit, Jij en het titelnummer zitten de verschillen dan ook vooral in de nuances. Countryballad Met Jou staat het verst af van zijn kenmerkende popliedjes.

Ontypisch

Ook de Sacha Skarbek-compositie (wederom met tekst van DeLange) is ontypisch voor Van der Booms repertoire, terwijl Fluitsma & Van Tijns Alles Wat Ik Wil, het lichtpoëtische Vlinders Verdwijnen en het eenvoudige, wat aan popband Train refererende deuntje Nanana prima passen tussen Jij Bent Zo en Een Wereld.

De liedjes die Joost Marsman (ex-Is Ook Schitterend!) schreef met Krabman, onder meer bijgestaan door Tony Neef, Ed Struijlaart en de zanger zelf, zijn Van der Boom op het lijf geschreven. Het Nashvillesausje wordt slechts dunnetjes uitgesmeerd over de liedjes. Het voornaamste verschil met zijn eerdere werk, is de warmte in de producties.