De vele hemellichamen die ons heelal rijk is, inspireerden talloze kunstenaars, dichters en muzikanten in de loop van de geschiedenis. Ook zangeres Giovanca is gefascineerd door wat er boven onze hoofden afspeelt.

Satellite Love is het derde album van Giovanca Ostiana, na het in 2008 verschenen debuutalbum Subway Silence en opvolger While I'm Awake uit 2010. De plaat verschijnt twee maanden na het overlijden van haar vader, die zich actief bezighield met de muziek van de zangeres. Giovanca draagt het album dan ook aan hem op.

Er staat bovendien een psalmtekst in het inlegvel, onder een foto waarop Giovanca bedekt is in 'sterrenstof'. Slapeloze nachten vormden op het voorgaande album al een bron van inspiratie voor Giovanca en ook hier lijken de late uurtjes de sfeer van het album hebben beïnvloed, zij het soms in een wat spirituelere context.

Satellite Love klinkt als een kosmische ontdekkingsreis, op zoek naar wat er achter de fonkelende sterren verborgen ligt. Maar tegelijkertijd is het een interne zoektocht, naar de eigen oorsprong, de heimwee naar nostalgie, de omgang met de vlug veranderende wereld om ons heen en natuurlijk speelt de liefde ook een rol.

Zielenroerselen

Giovanca verpakt haar zielenroerselen wederom in een bijzonder prettige omlijsting van door Stevie Wonder, Prince en Marvin Gaye geïnspireerde soul, funk en jazz. Zo zou het van vibrafoon voorziene Forgive My Soul al in een ver verleden opgenomen kunnen zijn, evenals het sensuele We Can't met zijn smeulende synthesizermelodie.

De soms vrij eenvoudige en repetitieve tekstregels (zoals in het introverte Real, disconummer No More en het funky Bad Wishes) blijken bijzonder effectief, mede dankzij de sublieme productie en arrangementen van producersteam Nelson & Djosa. Op Satellite Love heeft Giovanca haar eigen stijl geperfectioneerd.