De laatste jaren is rockzanger Bryan Adams spaarzaam met het uitbrengen van nieuw werk en wanneer er wel iets verschijnt, gaat dat nogal onopgemerkt voorbij. Daarom blijft hij zijn oude hits maar recyclen.

Toen Adams in 1997 zijn geslaagde MTV Unplugged-album uitbracht, dat geheel onverwacht een hit opleverde in de vorm van I’m Ready, was dat een van weinige platen waarmee de Canadese rocker niet de wijde wereld introk. In 2009 vatte hij het plan om enkel met een akoestische gitaar en een piano op tournee te gaan.

Sindsdien heeft Adams weer met zijn voltallige band op de planken gestaan, onder meer in Rotterdam vorig jaar, maar The Bare Bones Tour krijgt deze herfst een vervolg. Dit wordt voorafgegaan door de fraai vormgegeven cd-dvd-combo Live At Sydney Opera House, met een inmiddels twee jaar oude opname.

Zowel de rockhits als de powerballads van Adams blijken wonderwel te werken in uitgeklede, akoestische vorm, al doet de zanger een aantal van zijn liedjes te kort door de vaak wat simpele en voor de hand liggende arrangementen. Met name Run To You, Somebody en Can’t Stop This Thing We Started hebben hieronder te lijden.

Concept

Andere nummers klinken juist opvallend fris wanneer ze ontdaan zijn van hun toch wel wat gedateerde jaren 80-productie, zoals This Time en Heat Of The Night. De meest bijzondere inclusies zijn Tonight In Babylon (van origine een danctrack) en het nieuwe Waitin’ On The 49, twee zeldzame nummers die het concept recht aan doen.

Helemaal uniek is deze concertregistratie van The Bare Bones Tour overigens niet, want in 2010 verscheen al een soortgelijk livealbum, getiteld Bare Bones. Dankzij zijn uitgebreide liedcatalogus weet Adams toch tien liedjes te vinden die ontbraken op de voorganger, waaronder Flying en Back To You. Echt nieuw werk blijft voorlopig uit.