Wellicht kunnen we AlunaGeorge binnenkort toevoegen aan de lijst van succesvolle invloedrijke popduo’s. Maar zelfs wanneer de twee niet invloedrijk of succesvol blijken, dan leveren ze alsnog een hele prettige plaat af.

AlunaGeorge is een popduo uit Londen, bestaande uit producer en instrumentalist George Reid en vocaliste Aluna Francis. De twee ontmoetten elkaar in 2009 toen Reid een remix maakte van het nummer Sweetheart van de band My Toys Like Me, met Francis in de gelederen. Drie jaar later volgde de debuutsingle als duo.

Dat nummer, You Know You Like It, was een bescheiden succes in de Britse Top 40 en staat, net als de twee daaropvolgende singles Your Drums, Your Love en Attracting Flies, op de eerste langspeler van het duo. Die heet Body Music. Verwacht echter geen opgefokte dansmuziek, maar lichte en vooral luchtige elektronische pop.

George Reid heeft zich meerdere malen laten ontvallen dat hij geïnspireerd is door de minimalistische R&B van grootheden als Pharrell Williams en Timbaland, wiens producties een decennium geleden de hitlijsten aanvoerden. Toch lijkt AlunaGeorge nog veel verder terug te grijpen, zelfs naar de late jaren 80 en vroege jaren 90.

Swingbeat

De ietwat overbodige doch niet onaangename Montell Jordan-cover This Is How We Do It is al een duidelijke hint dat het tweetal gecharmeerd is van de swingbeat en R&B uit die periode. Nummers als Bad Idea en Diver klinken als vroegere producties van Pete Waterman of Teddy Riley die door Flying Lotus onder handen genomen zijn.

Ook referenties naar de twostep van rond de eeuwwisseling sijpelen door op Body Music. De vocalen van Francis zijn bijzonder aangenaam, hoewel nergens virtuoos en doen geregeld denken aan Kylie Minogue. Er staat niet één slecht nummer op de plaat, maar vanwege de behoorlijke lengte en coherentie kun je niet spreken van echte uitschieters.