Discoband Chic is ruim dertig jaar na zijn grootste successen weer helemaal hip, zij het met wat hulp van Daft Punk. De grootste hits zijn verzameld in een box met vijf ouderwetse vinylplakken.

Nile Rodgers doet er alles aan om zijn muzikale nalatenschap met wijlen Bernard Edwards levend te houden. Hij ging deze zomer langs bij een aantal grote festivals (waaronder Glastonbury), dit najaar trekt hij met Chic door de Europese theaterzalen en deze zomer verscheen al een uitvoerige cd-box met zijn werk.

Van die cd-box verscheen bijna gelijktijdig een beknopte dubbel-cd en nu zijn de aller grootste hits nogmaals gebundeld op vijf maxi-singles. Het neigt naar het uitmelken van de vroegere successen van Rodgers en Edwards, nu de eerstgenoemde weer in de aandacht staat. En er zijn ook wel wat punten van kritiek betreffende deze boxset.

Zo zijn acht van de tien nummers, waaronder de lange versies van Le Freak, Good Times, Everybody Dance en My Forbidden Lover, al op de dit jaar uitgegeven cd's van Chic te vinden. Enkel I Want Your Love (hier in de originele 12"-mix) en het tamelijk obscure Chic Mystique zijn enigszins exclusief voor deze vinylbox.

Replica's

Kenners van Chic zullen bovendien opmerken dat deze uitgave geen replica's van de oorspronkelijke maxi-singles bevat, maar dat discomixen van diverse singles bijeen geraapt zijn, minus de originele B-kantjes. Ook de geliefde 12"-mix van Soup For One ontbreekt. Toch zullen vinylliefhebbers content zijn met deze zwarte schijven.

Eindelijk zijn de lange versies van de befaamde Chic-hits namelijk verkrijgbaar op lekker dik vinyl. Dankzij de diepe groeven en een opgefriste mastering klinkt Chic beter dan ooit op de draaitafel. De fraaie vormgeving van deze gelimiteerde boxset is mogelijk nog een aankoopargument. Voor de echte verzamelaars en discofanatici.