Beroepslolbroek Steve Carell keert in de animatiefilm Despicable Me 2 opnieuw in de huid van de boef Gru. Op de soundtrack van de film is hij afwezig, maar zijn gele vriendjes zijn er wel op te horen.

Voor de soundtrack van de tweede Despicable Me-film is Pharrell Williams (Neptunes, N*E*R*D) opnieuw aangetrokken om een aantal liedjes te schrijven. Dat werden er uiteindelijk vijf, waarvan eentje gezongen door Cee Lo Green. Twee van deze liedjes waren echter ook al op de soundtrack van het eerste deel te vinden.

De schamele bijdrage van Williams wordt in kwaliteit amper gecompenseerd. Scream wordt gedragen door de vocalen van Cee Lo Green en de stuwende, Motownachtige beat, maar het resultaat klinkt onaf. Datzelfde geldt voor de door Williams gezongen liedjes Just A Cloud Away en Happy, die vooral uitblinken in hun vrolijkheid.

In tegenstelling tot de soundtrack van de eerste speelfilm, biedt dit schijfje ruimte aan de zogenaamde Minions, de gele pilvormige hoofdfiguurtjes uit deze animatiereeks. In hun smurfachtige stemmetjes, vertolkt door de regisseurs Pierre Coffin en Chris Renaud, zingen ze covers van onder meer The Village People en All 4 One.

Orkeststukken

De overige vijftien tracks op de soundtrack zijn orkeststukken van de Braziliaanse componist Heitor Pereira (ex-lid Simply Red), die ook in de speelfilm zelf terug te horen zijn. Zijn stijl komt veel overeen met die van Danny Elfman en mentor Hans Zimmer, al voegt Pereira er een vleugje Zuid-Amerikaans temperament aan toe.

Al met al is de soundtrack van Despicable Me 2 aanzienlijk zwakker dan het eerste deel, niet in de laatste plaats vanwege het kleine aantal oorspronkelijke liedjes voor de film en de overbodige opvulling van The Minions, die op plaat aanzienlijk minder grappig zijn dan op het witte doek. En de doelgroep kent All 4 One bovendien niet.