Dankzij de hit Get Lucky staat Nile Rodgers weer in de aandacht. In het discotijdperk veranderde hij met wijlen vriend en collega Bernard Edwards de popmuziek. Hun meest invloedrijke werk is samengebracht.

Met hun band Chic creëerden Nile Rodgers en Bernard Edwards niet enkel talloze hits, maar de heren zetten tevens een sound neer die zo uniek en herkenbaar was dat talloze andere artiesten rond 1980 deze stijl probeerden na te bootsen. Bekende voorbeelden uit de hitlijsten zijn Another One Bites The Dust en Rapper’s Delight.

Niemand wist die kenmerkende stijl, bestaande uit een wollige baslijn, een aanstekelijke groove, funky gitaaraanslagen en puntige orkestpartijen, te evenaren. The Chic Organisation Box Set Vol. 1 vat 46 van de beste producties van Rodgers en Edwards samen, waaronder Chic-hits als Le Freak, Good Times en I Want Your Love.

Daarnaast bevat deze 4-cd-box producties die het duo tussen 1977 en 1983 maakte voor artiesten als Sister Sledge, Diana Ross, Sheila & B. Devotion, Debbie Harry en Carly Simon. Niet enkel het bekende werk wordt verzameld, de box bevat eveneens nooit uitgebrachte opnames van onder meer Johnny Mathis en Teddy Pendergrass.

Zeldzaam

Anders dan een reguliere verzamelalbums of oeuvre-overzichten, kiest samensteller Nile Rodgers er hier voor om de vier schijven veelal te vullen met bijzondere mixen, zeldzame lange versies en obscure opnames. Vooral de 12”-versies van Everybody Dance, Reach Your Peak, My Forbidden Lover en Soup For One mogen er zijn.

De alternatieve mixen van de Diana Ross-nummers (van de deluxe-editie van Diana uit 1980) zijn een aardige toevoeging, evenals de mixen die Dimitri Of Paris maakte van een aantal Chic-hits. Toch hadden de oorspronkelijke versies ook volstaan. Los daarvan (en het ontbreken van Duran Duran en Madonna) een heerlijke verzameling discostampers.