Tijdens het televisieprogramma The Voice Of Holland liet de Friese zanger Johannes Rypma al horen uitstekend overweg te kunnen met rockrepertoire en op zijn debuutalbum klinkt hij als een lokale variant van Chad Kroeger.

Rypma werd gedurende het derde seizoen van John de Mols talentenjacht onder de hoede genomen door het duo Nick & Simon en belandde onder hun aanvoering in de finale, waar hij het aflegde tegen Leona Philippo. In The Voice profileerde Rypma zich als een rockzanger en dat is ook exact wat we op zijn debuutalbum terughoren.

De productie van Play Me ligt in handen van Gordon Groothedde, huisproducer van Nick & Simon en verantwoordelijk voor successen van Intwine, Krezip en 3Js. Groothedde schreef eveneens aan een deel van de plaat mee en hij modelleert zijn composities grotendeels naar het voorbeeld van de Canadese rockband Nickelback.

Titelnummer Play Me, ook aanwezig in een Friese vertaling door Syb van der Ploeg, had zomaar uit de vulpen van Kroeger en consorten kunnen vloeien. Datzelfde geldt voor de volwassen rocknummers Stupid, I Need You The Same en het door Fluitsa en Van Tijn gepende Let’s Make A Memory, het leukste liedje op de plaat.

Verschil

Het verschil tussen de zeven door Groothedde geproduceerde nummers en de vier rockcovers uit The Voice Of Holland is wel erg groot. De liedjes Summer Of ’69, Sex On Fire, When The Lady Smiles en How You Remind Me staan op de setlist van vrijwel iedere coverband en die doen niet per definitie onder voor deze uitvoeringen.

Het grootste verschil zijn de vocalen van Rypma, die op de platgecoverde nummers van Bryan Adams, Kings Of Leon, Golden Earring en Nickelback nog wat onwennig en onvast klinken, terwijl hij op de voor hem geschreven liedjes en een cover van Billy Idols Rebel Yell als een volleerd rockzanger voor de dag komt.