Behalve een gevierd acteur is Harry Connick, Jr. eigenlijk vooral een zeer succesvolle zanger. Zijn album Every Man Should Know staat vol eigen composities met teksten uit eigen pen.

Harry Connick, Jr. nam in 1977 op tienjarige leeftijd zijn eerste plaat op met een dixielandorkest, maar pas tien jaar later verscheen zijn eerste soloalbum. Succes volgde met de soundtrack When Harry Met Sally…, dat een soort blauwdruk vormde voor zijn gehele oeuvre; albums vol oud jazzstandards en easy-listeningcovers.

Vooral in de VS bleek de formule succesvol en kreeg pas in het nieuwe decennium navolging van Rod Stewart en Michael Bublé. Connick, Jr. laat op Every Man Should Know voor het eerst eigen werk horen. Zelf geschreven, zelf gecomponeerd, zelf gearrangeerd en zelf gedirigeerd. Een knappe prestatie en het levert mooi werk op.

De zanger toont een grote variëteit met zijn eigen liedjes. Naast uitgesproken jazzstukken als het koele One Fine Thing, bossanovalied I Love Her, het heerlijk lijzige Being Alone, smeekbede Let Me Stay en het in de klanken van New Orleans gewortelde S’pposed To Be, zijn er ook nummers die tot het popdomein behoren.

Onderlegd

Daarin is hij duidelijk niet zo heel erg onderlegd, gezien zijn meest hippe nummer, het soulvolle You’ve Got It, klinkt als een productie uit 1993. Harry Connick, Jr. klinkt daarentegen tijdloos in het sobere Come See About Me, het gezellige gospelnummer Friend (Goin’ Home), het lieve Love My Life Away en het tedere titelnummer.

Ook moderne (maar niet te moderne) countrymuziek vindt zijn weg naar Every Man Should Know in de vorm van het uptempo nummer Greatest Love Story en het wat door Willie Nelson geïnspireerde slotstuk Time To Go. Het talent van Harry Connick, Jr. kent geen grenzen, zo lijkt het. En juist dat is wat iedereen behoort te weten.