Toen John Fogerty veertig jaar geleden zijn eerste soloalbum uitbracht, was enkel hijzelf op de plaat te horen. Op 68-jarige leeftijd laat Fogerty zich echter graag omringen door zijn collega's.

En dat zijn niet de minste collega's, zo blijkt uit de vele stemmen en instrumentalisten die te horen zijn op Fogerty's negende studioalbum, met de toepasselijke titel Wrote A Song For EveryoneHet is een trend waarmee Fogerty al voorzichtig gestart is op het in 2009 verschenen The Blue Ridge Rangers Rides Again.

Dat album, in zekere zin een opvolger van zijn debuut The Blue Ridge Rangers uit 1973, bevatte vrijwel enkel covers en dat zou je ook van Wrote A Song For Everyone kunnen zeggen, zij het dat Fogerty nieuwe versies vertolkt van liedjes die hij eerder solo of samen met zijn oude groep Creedance Clearwater Revival al eens opnam.

De plaat gaat meteen vlammend van start met Fortunate Son, dat Fogerty vertolkt met rockband Foo Fighters. Het is een van de betere uitvoeringen van de liedjes uit de CCR-catalogus, al mogen ook Bad Moon Rising (met Zac Brown Band) en Long As I Can See The Light (met My Morning Jacket) er in de nieuwe versies zeker zijn.

Interessant

Overwegend voegen de nieuwe uitvoeringen (Proud Mary daargelaten) bar weinig toe aan de nog altijd superieure oorspronkelijke opnames, al is het interessant om stemmen als Bob Seger, Alan Jackson en Jennifer Hudson deze klassiekers te horen zingen. De enige noemenswaardige misser is Born On The Bayou met Kid Rock.

De beste bijdrage komt in de vorm van Miranda Lamberts vocalen in het titelnummer, waarvoor Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello eveneens een gitaarsolo heeft vastgelegd. Uit de twee nieuwe nummers, countryrocker Mystic Highway en het bluesy Train Of Fools, blijkt dat een dergelijk coveralbum een onnodige exercitie is.