The Blow Monkeys & Dr. Robert - Halfway To Heaven: The Best Of

Er zijn van die groepen uit de jaren tachtig die, tot de verbazing van menigeen, nog gewoon optreden en platen uitbrengen. De Britse band The Blow Monkeys is er een goed voorbeeld van.

In 2007 kwam de groep rond de Schotse frontman en liedjesschrijver Bruce Howard alias Dr. Robert weer bijeen en een jaar later verscheen een nieuw album en een verzamel-cd. In april van dit jaar bracht de band die in de jaren tachtig enkele hits scoorde zelfs nog een gloednieuw album uit, getiteld Staring At The Sea.

In Nederland ging de aandacht rondom dat album geruisloos voorbij, al is het titelnummer ervan wel terug te vinden op de dubbel-cd Halfway To Heaven: The Best Of The Blow Monkeys & Dr. Robert. Toch is deze verzamel-cd lang niet zo compleet als Digging Your Scene: The Best Of The Blow Monkeys, verschenen in 2008.

Desondanks staan alle nummers die je kent van de band, Digging Your Scene, It Doesn’t Have To Be This Way en Wildflower, op het eerste schijfje, samen met andere fijne soulvolle sophisti-popliedjes als Wait, Forbidden Fruit en Slaves No More. Minpunten zijn het ontbreken van It Pays To Belong en de 12"-mixen van enkele singles.

Geslaagd

Het tweede schijfje, met solowerk van de frontman, is in zijn opzet geslaagder en bevat naast twee nummers met Paul Weller (Circular Quay en Have No Roots) prima liedjes als Birds Gotta Fly, Blueskies, Sycamore Tree en A Single Summer. Ook de recente akoestische soloversie van Digging Your Scene mag er zijn.

De derde cd is voor liefhebbers van Dr. Robert en The Blow Monkeys nog het meest interessant, want deze bevat een concertregistratie uit december 1984 waarin de band vrijwel het volledige debuutalbum Limping For A Generation ten gehore brengt. Een must voor wie ook houdt van Haircut One Hundred, ABC en Aztec Camera.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie