Het leuke van het programma The Voice Of Holland is dat het ons niet alleen voorstelt aan nieuw talent, maar ook vocalisten herintroduceert die anders in de vergetelheid zouden zijn geraakt. Niels Geusebroek bijvoorbeeld.

Geusebroek was al in 2002 geregeld op de Nederlandse radiozenders te horen als zanger van Silkstone, bekend van liedjes als Ready, Here In Your World en het wonderschone What’s The Reason?. In 2009 werd Silkstone opgeheven, maar Geusebroek bleef achter de schermen actief.

In het tweede seizoen van The Voice Of Holland wist de zanger het tot de halve finale te schoppen en eind vorig jaar scoorde hij een dancehit als vocalist op Year Of Summer van hardstyle-dj Wildstylez. Het nummer keert in een prachtige akoestische variant terug op Lines, het eerste soloalbum van Geusebroek.

Het is een van de beste nummers op de plaat, maar dat Geusebroek duidelijk gepokt en gemazeld is als liedschrijver, blijkt wel uit de hoge kwaliteit van zijn eigen composities. Producers Roland Dirkse en Sven Figee voorzien Geusebroek van een evenwichtige productie, die aanschurkt tegen westcoastrock, country en folk.

Eigenzinnig

Soms van het moderne soort, zoals Past Behind, All That I Am en openingsnummer The Truth, dan weer een meer conservatievere benadering, bijvoorbeeld Deep In The Water, Helping Hand of het bijzondere fraaie Don't Give Up. Daarnaast voorziet hij de pophit With Every Heartbeat van Robyn van een eigenzinnig nieuw jasje.

Geusebroek heeft een zeer prettige klankkleur, die wat aanleunt tegen het stemgeluid van Chris Martin, Adam Duritz en Gavin DeGraw. Met een handvol potentiële hits als Who's Gonna en Face Up And Fight doet hij zijn uiterste best niet vergeten te worden. Aan de liedjes zal het in elk geval niet liggen.