Het zat de Amerikaanse zangeres Demi Lovato de afgelopen jaren niet altijd mee, maar anno 2013 lijkt ze haar zaken weer op orde te hebben en moet de popwereld veroverd worden met Demi, haar vierde album.

Of dat gaat lukken is echter nog maar de vraag. Single Heart Attack, een van de leukste liedjes van dit jaar, bezorgde hoge verwachtingen, maar die worden nergens ingelost. De teksten zitten vol clichés en ook de productie laat genoeg te wensen over. Lovato heeft overduidelijk goed naar haar grote voorbeeld Kelly Clarkson gekeken.

Maar de zangeres houdt er geen rekening mee dat sterke vocalen niet per definitie garant hoeven te staan voor veel emotie in de liedjes. In dit geval zorgt het niet zelden voor precies het tegenovergestelde effect en dat terwijl Lovato de afgelopen jaren genoeg heeft doorstaan om een oprechte plaat te maken.

Lovato worstelde met drank- en drugsproblemen, had boulimia en belandde voor een lange periode in een afkickkliniek omdat de roem op jonge leeftijd haar veel te veel werd. Daar hoort de luisteraar op Demi maar weinig van terug. Het album zou een steunpilaar voor jonge meisjes moeten zijn.

Ongemakkelijk

Op deze manier komt ze niet veel verder dan een ongemakkelijk klopje op de schouder. De hoogtepunten van de plaat zijn dan ook de wat meer frivole liedjes, zoals Really Don’t Care, waarop ook Cher Lloyd meedoet. De producers die zich met de liedjes mochten bemoeien, hebben hun sporen echter vooral met rockmuziek verdient.

Lovato lijkt zich dan ook nooit echt op haar gemak te voelen in de liedjes. Hopelijk vindt de zangeres de komende tijd een manier om wat minder geforceerd te werk te gaan. Haar doelgroep zingt ondertussen wel We Are Never Ever Getting Back Together (van Taylor Swift) mee.