Dat Carice van Houten en Babette van Veen niet de enige succesvolle Nederlandse actrices zijn met ambities in de popmuziek, maakt Hadewych Minis duidelijk met haar titelloze debuutalbum.

De Maastrichtse actrice is bij het grote publiek wellicht nog het meest bekend als de winnares van Wie Is De Mol?, maar ze heeft ook enkele prominente filmrollen op haar naam staan, onder meer in Moordwijven, Loft en Phileine Zegt Sorry. Ook is ze bekend van haar vertolking van Máxima in de dramaserie De Kroon van de VPRO.

Momenteel is Minis te zien in de André Hazes-musical Zij Gelooft In Mij en eerder maakte ze muziekvoorstellingen met cabaretier Mike Boddé en met Jan van Eerd.

Met Van Eerd en voormalig After Forever-toetsenist Joost van den Broek dook de 36-jarige actrice de platenstudio in om haar eerste album op te nemen.

Los van de Prince-cover The Cross is al het materiaal van Minis zelf afkomstig, soms bijgestaan door haar muzikale partners. De kwaliteit van de liedjes is echter nogal wisselvallig, maar de uitstekende productie van Van Eerd en Van den Broek (alias Die Zwei Produzenten) voorkomt te ernstige uitglijers.

Curieus

Op tekstueel vlak levert Hadewych Minis geen hoogstandjes af, hoewel de diverse liedjes wel uitnodigen tot meezingen, zoals de geheide hits Gimme Time, Chuck, Black Dog en Bus Stop (al lijkt ze "Basta" te zingen). Het meest curieuze liedje is het van praatzang voorziene Hey Girl, dat het midden houdt tussen gospel en hiphouse.

Hadewych Minis maakt slim gebruik van triphopbeats in Invite You, Can You Fix Me en Stay, drie van de betere liedjes op de plaat, terwijl het soulvolle arrangement van Soothing Song stiekem lijkt te refereren aan Minnie Riperton. Zeker geen onaardig debuut, al was de eerste plaat van Carice van Houten wel wat beter.