Het was natuurlijk een kwestie van tijd voor er een Nederlands equivalent kwam van internationale tienersterren als One Direction en Justin Bieber, maar MainStreet vindt als eerste het nog ongevulde gat in de markt.

MainStreet is een jongensgroep, bestaande uit vier jonge zangertjes. Met een gemiddelde leeftijd van veertien jaar verwierven Rein van Duivenboden, Nils Käller, Owen Playfair en Daan Zwierink bekendheid met hun deelname aan het Junior Songfestival. Breaking The Rules is het debuutalbum van de tieners.

De jongens maken de titel van hun eerste plaatje niet echt waar, want in plaats van regels te breken, klinken ze juist keurig en op momenten zelfs enorm braaf. Zo zijn Stop The Time en Invisible Girl bijzonder aandoenlijke popballads, vergelijkbaar met het vroegere werk van boybands als N’Sync of Backstreet Boys.

Maar het zou niet helemaal eerlijk zijn om deze jochies volledig verantwoordelijk te houden voor het eindproduct dat Breaking The Rules heet, want ze lenen enkel hun gezicht en hun stem aan dit project. Deze jongens krijgen de nummers kant en klaar aangeleverd en verder leven ze de droom van hun gemiddelde leeftijdsgenoot.

Zuid-Koreaans

De liedjes zijn geproduceerd en ook grotendeels geschreven door het Nederlandse producerstrio Future Presidents (Joachim Vermeulen Windsant, Maarten van Hove, William Laseroms), die eerder liedjes maakten voor Miss Montreal, Elize, June Noa en Kim-Lian. Ook schreven ze de Zuid-Koreaanse nummer 1-hit Electric Shock van F(x).

De meest volwassen liedjes op de plaat zijn de moderne R&B-nummers Sidewalk Supermodel en My Main Girls, alsmede het vrolijke titelnummer. De zangprestaties zijn te verwaarlozen, met duidelijk op verliefde brugklassers gerichte teksten. De vraag is of de populariteit van de boys aanhoudt tot ze de baard in de keel krijgen.