Onder invloed van Amerikaanse dramaseries lijkt muziek een steeds prominentere rol te krijgen in Nederlandse producties. Goede Tijden, Slechte Tijden bezorgde Matt Simons zelf zijn eerste hit.

Matt Simons hield een top 10-hit over aan de sentimentele pianoballad With You, nadat het nummer werd gebruikt in een sleutelscene van de langstlopende soapserie van Nederland. Het nummer is terug te vinden op Pieces, het verse debuutalbum van de zanger en liedjesschrijver uit Brooklyn, New York.

Het lijkt erop dat het album overhaast is uitgebracht na het succes van de single en de feedback na de plaatsing in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het album telt tien tracks, waaronder een akoestische versie van het titelnummer en livetrack Fall In Line. Het artwork is zelfs erg minimalistisch, met een enkel inlegvelletje als cd-hoes.

Muzikaal gezien biedt Matt Simons niets dat we niet al eerder hebben gehoord van Gavin DeGraw, Jason Mraz, Jamie Cullum, Daniel Powter of een andere eigentijdse Elton John-adept. De liedjes van Simons zijn van hetzelfde laken een pak en vocaal is Simons zelfs moeilijk te onderscheiden van DeGraw.

Impact

Los van het aangrijpende With You laat Simons vooral luchtige popnummers horen. Louter pianonummers Miss You More en I Will Follow You Into The Dark weten de emotionele impact van de hitsingle te benaderen. Het zijn dit soort breekbare liedjes waarin Simons laat horen meer dan een carbonafdruk van Gavin DeGraw te zijn.

Nu zijn nummers als Emotionally Involved, Let Me Go On en Best Years weliswaar uitstekende radioliedjes, maar los daarvan zijn ze erg inwisselbaar. Wie echter veel plezier beleeft aan de cd’s van een of meerdere van de bovenstaande zangers, kan Pieces met een gerust hart aanschaffen. Zo niet, dan volstaat enkel die mooie single.