Toen de zingende kraanmachinist Lee Towers in 1975 werd ontdekt door Willem Duys, was dat het begin van een lange carrière. Op zijn nieuwe album brengt Towers onder meer een eerbetoon aan zijn ontdekker.

Met de elpee It’s Raining In My Heart uit 1976 scoorde Leen Huijzer alias Lee Towers zijn eerste succes in Nederland. Hij geldt als de ongekroonde koning van de easy-listening van de Lage Landen, iets dat op zijn album Sweet Memories opnieuw tot uiting komt in veertien door Martin Duizer en hemzelf geproduceerde evergreens.

Towers zong Frank Sinatra’s Cycles (hier aanwezig) ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van zijn ontdekker, maar ook veel van de andere liedjes op deze cd zijn odes aan mensen die een belangrijke plek innamen in zijn leven of die een bepaalde betekenis hebben voor de nog altijd populaire Rotterdamse zanger.

Op deze cd vertolkt Towers nummers die bekend zijn geworden in uitvoeringen van Elvis Presley (Don’t Cry Daddy), Bette Midler (The Rose), Barbra Streisand (Evergreen), Dean Martin (Little Ole Wine Drinker), Diana Ross (Touch Me In The Morning), Nat King Cole (Unforgettable) en Bob Dylan (I’ll Be Your Baby Tonight).

Fauteuils

Als een volleerd crooner baant Towers zich een weg door de ballad You’re The Best Thing That Ever Happened To Me, terwijl hij luisteraars voorzichtig in hun fauteuils laten swingen met een midtempo versie van de Frankie Laine-hit You, No One But You en ze troost met Dry Your Eyes, een lied van panfluitspeler Peter Weekers.

Bijgestaan door strijkers en een kopersectie levert Lee Towers een plaat af die synoniem staat voor vrijwel al zijn voorgaande werk: gebalanceerd in zijn bombast en licht verteerbaar, maar tegelijkertijd doorspekt met variétéclichés over romantiek. Desondanks een sympathiek saluut van de zanger aan zijn vrienden van toen en nu.