Nu zangeres Stevie Ann zoveel tijd in Los Angeles doorbrengt, zijn de klanken van de Amerikaanse westkust niet meer te ontkennen in haar liedjes. Het album California Sounds bevat dan ook precies wat het belooft.

En toch begon het verhaal van Stéphanie Struijk in het Limburgse dorp Roggel. Als Limburgs meisje bracht ze in 2005 het debuutalbum Away From Here uit. Na het tweede album, Closer To The Heart, verruilde ze de Nederlandse platenstudio’s voor Santa Monica, waar ze Light Up opnam met sterproducer Mitchell Froom.

Voor opvolger California Sounds was ze te vinden in Hollywood en Minneapolis, met singer-songwriter Susan Sandberg als producer. Sandberg werkte eerder met Brian Setzer en leden van The Rembrandts en Gin Blossoms en was zelf te horen in speelfilms als There’s Something About Mary, All Good Things en Hall Pass.

Hoewel het de eerste keer is dat Stevie Ann zo veelvuldig samen met anderen liedjes schrijft (naast Sandberg met countryzangeres Kim Richey, Rob Giles van de band The Rescues en producer Curt Schneider), blijft de identiteit van de zangeres in tact. Het soulrandje van Light Up blijft behouden, met een frisse vleug westcoastrock.

Uitvlucht

Dat Stevie Ann haar heil gevonden heeft in Los Angeles wordt duidelijk in countrynummer Here In California, waarop ze een nieuwe start beschrijft. Ook in de liedjes Every Highway, Never Go Home en Everybody’s Lonely wordt gesproken van een uitvlucht. Weg van het vertrouwde, weg van het alledaagse, weg van de liefde.

En hoewel de liefde die ze bezingt vaak buiten bereik lijkt (Until I Don’t Love You Anymore, House Of Cards en het bijna Dusty Springfield-achtige Easy), blijft ze erin geloven (Love Will Wait For You en duet I Believe In Love met Jonathan Jeremiah). Ondergedompeld in de Californische zon is dit opnieuw een sterk album van Stevie Ann.