Duetalbums zijn een vaste waarde binnen de countrymuziek, hoewel er soms getwijfeld mag worden aan de artistieke integriteit ervan. Bij Emmylou Harris en Rodney Crowell zit dat wel goed.

Zangeres Emmylou Harris maakte wel vaker albums met andere artiesten, waaronder twee albums samen met Dolly Parton en Linda Ronstadt (Trio en Trio II), nog een apart duetalbum met Ronstadt (Western Wall), een plaat met Mark Knopfler (All The Roadrunning) en nu Old Yellow Moon met countryzanger Rodney Crowell.

Ook Crowell, die in 1978 zijn debuutalbum uitbracht, is geen onbekende van Harris, want hij zat enkele jaren in de begeleidingsband van de zangeres. De twee werkten voor het eerst samen op het Harris-album Pieces Of The Sky uit 1975. Ook producer Brian Ahern is een oude bekende van Harris, want hij was met haar getrouwd.

Harris houdt de banden met oude vrienden graag warm, zo blijkt ook uit de liedkeuze. Behalve die eerste samenwerking tussen Harris en Crowell, het nummer Bluebird Wine, bevat Old Yellow Moon drie liedjes van Hank DeVito, een ander voormalig lid van de begeleidingsband van de countryster.

Cash

Voormalig producer Allen Reynolds levert het liedje Dreaming My Dreams aan, terwijl Crowell met een paar van zijn oude successen komt opdagen, waaronder de Johnny Cash-hit Bull Rider. Het album bevat een prettige mix van country, folk en rockabilly, in lijn met Hard Bargain, het album dat Emmylou Harris in 2011 uitbracht.

De vocalen van de twee klinken in combinatie bijzonder mooi, maar wanneer ze elkanders tweede stem verzorgen, weten ze echt boven zichzelf uit te stijgen. Dit vooral op de ballads Spanish Dancer (cover van Patti Scialfa, de vrouw van Bruce Springsteen) en Back When We Were Beautiful. Niet modern, wel traditioneel goed.