Met een reeks hits en een zeer goed verkopend debuutalbum op zak, mag Emeli Sandé tot één van de nieuwe zwaargewichten van de popmuziek worden gerekend. Haar succesjaar wordt bekroond met een liveplaat.

Ongeveer een jaar geleden brak de Britse zangeres Emeli Sandé door met haar eerste album Our Version Of Events, dat onder meer de hitsingles Heaven en Next To Me bevat. Ze verzorgde in 2011 zelfs al het voorprogramma van Coldplay, waarmee ze in december van dat jaar in de Rotterdamse Ahoy te zien was.

2012 bleek een overweldigend jaar te worden voor Sandé, wiens verkoopsucces in eigen land enkel overtroffen werd door het toen al jaar oude tweede album van Adele. Desondanks stond Our Version Of Events wekenlang op de eerste plek in de Britse albumlijst en Sandé trad op tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De zangeres sloot haar jaar glansrijk af in The Royal Albert Hall, dat nu is vastgelegd als een livealbum. De dvd bevat de volledige concertregistratie, hoewel de cd de liveversies van de nummers Tiger, Pluto en Abide With Me mist. Desalniettemin laat ze in ruim een uur tijd de volle glorie en de verbluffende kracht van haar stem horen.

Fluweelzacht

Dit komt met name mooi tot uiting in Where I Sleep en haar duet Beneath Your Beautiful met Labyrinth, terwijl haar stemgeluid breekbaar en fluweelzacht klinkt in kleine liedjes als Suitcase, Clown en Maybe. In de Nina Simone-cover I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free etaleert Sandé haar vocale verscheidenheid op haar best.

Live At The Royal Albert Hall biedt zelfs een aantal intiemere, oprechtere en daardoor mooiere versies van de liedjes op haar debuutalbum. Daarnaast geeft Emeli Sandé met Enough en Pluto tevens alvast een voorproefje van haar volgende langspeler.