Huey Morgan verwierf bekendheid als de frontman van de band Fun Lovin’ Criminals, waarvan in 1996 het debuutalbum Come Find Yourself verscheen. Nu is hij toe aan een nevenproject.

Met Fun Lovin’ Criminals bracht Morgan in totaal zes studioalbums uit (de laatste, Classic Fantastic, dateert alweer uit 2010) en sinds 2011 is hij presentator op BBC Radio. In Nederland is de Amerikaanse band nog het bekendst van de hitsingles Scooby Snacks (1996), Love Unlimited (1998) en Loco (2001).

Hoewel de thema’s van Fun Lovin’ Criminals grotendeels betrekking hebben op diens thuisstad New York City, en dan met name de onderwereld van deze metropool, is de band nooit doorgebroken in de VS. Het is onwaarschijnlijk dat het Morgan met zijn nieuwe band Huey and The New Yorkers alsnog gaat lukken.

Dit omdat het eerste album onder die naam, Say It To My Face, min of meer een voortzetting is van wat we al kennen van de groep waarmee hij halverwege de jaren negentig doorbrak. Opnieuw schetst Morgan taferelen uit het dagelijkse leven in The Big Apple en dat van de schimmige figuren die er ronddwalen.

Gebrekkig

Hij vertelt zijn verhalen met zijn wat op Lou Reed gelijkende praatstem, hetgeen goed uit de verf komt op de countrynummers Shaniqua en Fall Into Me. Zijn gebrekkige zangtalent komt echter pijnlijk aan het licht wanneer hij serieuzere liederen probeert te vertolken, zoals She Gone en The White Guard.

Ook rappen is nog altijd niet zijn sterkste kant, al deed hij dat op de eerste drie albums van Fun Lovin’ Criminals nog met een overtuigende nonchalante houding. Op Say It To My Face komen zijn tekortkomingen iets te duidelijk bovendrijven, zonder dat hij het met zijn onverschillige attitude alsnog cool kan laten klinken.