Toen de voormalige BZN-vocalisten Jan Keizer en Anny Schilder in 2010 na ruim een kwart eeuw weer samen een plaat opnamen, was dat een terugkeer naar de palingsound van weleer. Het duo zet die lijn voort.

Zangeres Anny Schilder is grotendeels verantwoordelijk voor het geluid dat vanaf 1976 synoniem werd met de populairste band uit Volendam ooit. Mede dankzij haar typerende klankkleur scoorde BZN in 1976 zijn eerste nummer 1-hit met Mon Amour, waarna nog veertien top 10-hits volgde (waaronder de nummer 1-hit Pearlydumm).

In 1984 stapte Schilder uit de band, niet geheel op vriendelijke voet met de overige bandleden zoals achteraf bleek, en vervolgde een niet onverdienstelijke solocarrière. Ook Jan Keizer bracht na het stoppen van BZN wat soloalbums uit en in 2009 zongen Keizer en Schilder voor het eerst in 27 jaar weer samen.

De reünie (voor Mies Bouwman) resulteerde in 2010 in het album Together Again en wordt nu voortgezet met The Two Of Us. Productieduo Norus Padidar en Emile Hartkamp, verantwoordelijk voor de hits van Frans Bauer, keert terug achter de knoppen en imiteert grotendeels de stijl van vroegere BZN-producer Roy Beltman.

Potpourri

Padidar en Hartkamp voegen er zelfs elementen aan toe, zoals jazzy arrangementen in She Loves Me. Verder is The Two Of Us een vertrouwde potpourri aan stijlen, waaronder country (Keep On Trying), Ierse volksmuziek (We’ll Never Drink Again), schlagers (Always You’ll Be In My Heart) en chansons (Ce Sont Les Vacances).

De tekstbijdrages van Louis Keizer en Paula Patricio zorgen voor memorabele refreintjes in de nummers Light Up My Day, Better Be Home, Get It Done en For Now Goodbye, waarmee The Two Of Us kwalitatief gezien geen mijlenver verwijderd is van het fameuze werk van BZN uit de jaren zeventig. De palingsound leeft voort.