Zangeres Pearl Jozefzoon heeft telkens in de schaduw van anderen moeten staan, zowel in The Voice Of Holland als tijdens het Nationaal Songfestival, maar met haar debuutalbum doet ze een poging uit die schaduw te kruipen.

Jozefzoon werd vooral bekend als finaliste van het eerste seizoen van The Voice Of Holland, dat gewonnen werd door Ben Saunders. Songfestivalinzending We Can Overcome moest het afleggen tegen You And Me van Joan Franka. Na duetten met Nick en Simon, Brahim en Wolter Kroes is The Time Is Now haar eerste album.

De zangeres uit Utrecht zet het statement dat ze maakt met de albumtitel kracht bij door middel van een grootse productie, in handen van Tom Bakker. Strijkorkesten, zangkoren; kosten noch moeite worden gespaard om een blijvende indruk achter te laten. Ook herhaalt Jozefzoon haar duet met Nick Schilder uit Symphonica In Rosso.

The Time Is Now is een gevarieerde plaat, vol R&B- en popnummers, powerballads en zelfs bewerkingen van klassieke stukken. Zo maakt Jozefzoon een eigentijdse variant op Habanera uit Bizets Carmen, een benauwende versie van Lacrimosa uit Mozarts requiem en ze zingt een aria uit de Franse opera Samson & Delilah.

Religieus

Het debuut van Jozefzoon heeft bovendien een nadrukkelijk religieus tintje, zoals evident wordt in de songkeuze. Het 150 jaar oude My Jesus I Love Thee is het enige daadwerkelijke gospelnummer op het album, maar ook in haar uitvoeringen van You Raise Me Up en I Believe I Can Fly worden de gospelkoren niet geschuwd.

Over de hele breedte is The Time Is Now echter geen zware introspectieve plaat, maar eerder hoopvol en positief, met covers van Coldplay en Beyoncé als de lichtere momenten. Met opgeheven hoofd stapt Jozefzoon uit haar schaduw en ditmaal zal zilver wellicht niet het enige edelmetaal zijn dat ze zich toe kan eigenen.