Rond Valentijnsdag verschijnt er de nodige zwijmelmuziek en de tenoren van Il Volo doen daar volop aan mee. Het drietal verklaart zelfs de personificatie van de liefde te zijn.

Het Italiaanse tenorentrio Il Volo bestaat uit de jonge zangers Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble, dat ruim anderhalf jaar geleden al een uitstekend debuutalbum uitbracht. We Are Love is de opvolger, maar ondanks de Engelse titel is het merendeel van de liedjes op de plaat liefdevol in het Italiaans gezongen.

Net zoals Andrea Bocelli op zijn nieuwe plaat, Passione, kiest Il Volo op diens tweede volwaardige album nadrukkelijk voor popballads en (zeer) lichtklassiek repertoire. De jonge tenoren proberen een zo breed mogelijke doelgroep proberen aan te spreken, zoals op het titelloze debuutalbum ook al het geval was.

Il Volo steekt enkele befaamde popklassiekers in een nieuw jasje, waaronder de door Diane Warren geschreven Aerosmith-filmhit I Don’t Want To Miss A Thing en Charles Aznavours She, beiden in een Italiaanse vertaling, alsmede een nogal geforceerde uitvoering van de rockhit Beautiful Day van U2.

Duit

Verder zijn het vooral powerballads en grootse orkestrale ballads die de klok slaan. Diane Warren levert het nieuwe nummer I Bring You To My Senses aan en ook popproducers Jörgen Elofsson en Humberto Gattica doen een duik in het zakje. Duet Il Canto met Plácido Domingo is een vocaal hoogtepunt, ook voor Il Volo zelf.

De beste compositie is het door de uit Panama afkomstige Carlos Eleta Almarán geschreven liefdesverhaal Historia De Un Amor, uit de gelijknamige film uit 1956. Als bonus zijn alle nummers van de in 2011 verschenen kerst-EP toegevoegd aan We Are Love, maar die dragen enkel bij aan de gezapigheid van deze liefdesliedjes.