Optreden doet zanger Billy Joel amper nog en we hoeven waarschijnlijk ook geen nieuw materiaal van de man meer te verwachten. Zijn platenfirma bundelt zijn oude liedjes voor Valentijnsdag.

Het laatste studioalbum van Billy Joel is het alweer twintig jaar oude River Of Dreams en in 1997 keerde hij de platenstudio’s definitief de rug toe, met als afscheidscadeau een handvol covers op zijn derde Greatest Hits-album. Sindsdien is het werk van de zanger uit Long Island veelvuldig gecompileerd, zoals nu weer het geval is.

Joel schreef herkenbare ballads, waaronder She’s Always A Woman, Just The Way You Are (misschien nog bekender in de versie van Barry White), She’s Got A Way en Honesty, maar nooit eerder werden enkel zijn liefdesliedjes samengebracht op één schijf. Althans, tot in 2010 de cd She’s Got A Way: Love Songs in Japan verscheen.

Nu pas wordt het album ook in Europa uitgebracht, in een reeks compilatiealbums met enkel ballads (waartoe ook Love Songs van Destiny’s Child behoort). Behalve de vier bovengenoemde hits, bevat de cd nog een hele reeks nummers die de meeste liefhebbers van Billy Joel ongetwijfeld al in huis hebben.

Welverdiend

Hoewel de plaat prachtige liedjes bevat als Until The Night, Temptation en You’re My Home, lijkt de samensteller songs over het hoofd gezien te hebben die hier een welverdiende plek hadden kunnen innemen. All For Leyna is er zo een, of wat te denken van Tell Her About It, Leave Me A Tender Moment Alone en Baby Grand.

De tracklist van She’s Got A Way: Love Songs lijkt sowieso een nogal arbitrair lijstje, want behalve een handvol wereldhits zit er weinig lijn in dit album. Liefde is een centraal thema, maar liedjes als State Of Grace, She’s Right On Time en The Night Is Still Young kunnen niet als ballads gekwalificeerd worden. Aardig doch overbodig.