Mister and Mississippi - Mister And Mississippi

Bij de naam Mister and Mississippi is de eerste gedachte niet dat daar een folkband achter schuilt. De verwachting is eerder een komisch duo met slechte woordgrappen, waar alleen de makers hartelijk om lachen.

Gelukkig draait het succes van een band niet om de naam, maar is het de muziek die de sporen moet slaan. Met de ijzige en hypnotiserende folk heeft dit kwartet live al menig hart weten te veroveren. Als voorprogramma en onlangs op Noorderslag ontving de band veel lof voor de mix van folk en postrock in een begeesterde show.

Die begeestering is op de debuut-cd echter wel ingetogener. Daar waar het kwartet van de Herman Brood Academie op de bühne zich nog weleens wil verliezen in postrocktaferelen die invloeden van Sigur Rós, Explosion In The Sky en (de Japanse postrockband) Mono echoën, ligt op de plaat de nadruk meer op de liedjes.

Liedjes die vol emotie en emotioneel winstbejag zitten. Veelal ingetogen, klein, warm en soms net iets te lief wiegt Mister and Mississippi de luisteraar als een kleine baby in zijn armen, of, zoals in Same Room, Different House, de geliefde die ze niet los willen laten.

Berekend

Gezongen in perfecte samenzang, opgebouwd met berekende arrangementen, neemt het viertal de luisteraar mee in hun folk, waar de eerder genoemde postrock elementen worden vermengd met flarden Bon Iver, Ben Christophers of Fleet Foxes.

Soms klinkt het echter iets te perfect en berekenend, een inperfectie zou de band net iets meer smoel geven. Mister And Mississippi is desondanks een verrassend debuut. En dan is die flauwe bandnaam al snel vergeven, daar de grap er wel snel van afgesleten is.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie