Hiphop wordt vaak gezien als een subcultuur voor jongeren; iets vluchtigs, oppervlakkigs en bovenal iets tijdelijks. Oud-Opgezwolle-rapper Sticks en zijn soulvolle partner-in-crime Dr. Moon bewijzen met Stick Bukowski het tegendeel.

Het is een hiphopplaat voor gevorderden. Voor diegenen die ermee zijn opgegroeid, is hiphop als een goede vriend, een geheime liefde of een waakzame oudere broer. Het is meer dan alleen muziek, het is iets wat je dagelijks met je meedraagt in alles dat je doet.

Niet alleen qua houding en uiterlijk is hiphop bepalend geweest voor veel jonge mannen en vrouwen. Ook heeft het bij velen een creativiteit doen ontwaken die anders nooit tot uiting was gekomen. Mede gevormd door deze jonge kunstvorm presenteert Sticks zich op dit project als een geleerde, zelfverzekerde en nonchalante levensgenieter.

Een samoerai uit de Top Notch-clan, wiens talenten oneindig lijken. Zijn fijne flow, zijn zorgvuldige woordkeuzes en de scherpte van zijn boodschap maken hem tot één van Nederlands beste rappers. Ook Dr. Moon's productiestijl laat een blijvende indruk achter.

Intellect

Mooie soulsamples worden verpakt in een elegant jasje van traditie en herkenbaarheid, terwijl Sticks de luisteraar inpakt met zijn verfijnde mix van straattaal en intellect. De wetenschap dat dit project in enkel drie dagen opgenomen is, doet alleen maar meer bewondering oproepen voor de beide heren.

Producties als Maslow en Trip herbergen een zekere nostalgische kwaliteit, waar Sticks vervolgens een authentieke spin aan geeft. Op Ontmoeting Met KF horen we hoe Sticks zijn 'storytelling'-vaardigheden nog niet is verleerd. Hij zuigt je in het verhaal en doet je meteen verlangen naar het vervolg op dit mini-meesterwerkje.