De feestdagen zijn officieel over. Een zegen, zo mogen we Dropkick Murphys geloven.

Uit The Season's Upon Us - een van de hoogtepunten op de achtste langspeler van de band - komt duidelijk naar voren dat kerst met diens familie feesten nabij de hel is. Tijd dus om nu het rechteroor uit te gieten met brandy, het linkeroor met bier en er een twaalftal traditioneel Iers klinkende punk nummers tegen aan te leunen.

Precies dat wat je van het gezelschap uit Boston mag verwachten en ook precies wat de band doet. Signed And Sealed In Blood bevat geen enkele verrassing voor eenieder die bekend is met het werk van de Iers-Amerikaanse punkers. Voor mensen die de band niet kennen overigens ook niet.

Ierse folkpunk met traditionele instrumenten en een paar scheurende gitaren, punt. Inhaken en de kroeg slopen. Hier en daar springt de banjo erg naar de voorgrond in het geluid, maar ook dat is niet geheel verrassend daar Winston Marshall (van Mumford and Sons) voor een paar nummers op bezoek is geweest in de studio.

Uitschieters

Met name in Prisoner's Song, een andere van de uitschieters, is zijn aanwezigheid dan ook duidelijk te merken. Maar al met al klinkt Dropkick Murphys als Dropkick Murphys, zij het soms met iets minder peper in de reet dan op de voorganger Going Out In Style.

Een album dat het vast en zeker goed gaat doen bij de fans, de band een reden geeft om weer de eeuwige weg langs alle podia en drankgelagen op te gaan en verder bij velen onopgemerkt zal passeren, zij het niet geheel terecht.