Toen in 2011 de Britse band Pulp na tien jaar weer bij elkaar kwam, leek het een kwestie van tijd voor er nieuw materiaal verschijnen zou. Een reüniealbum blijft uit, met een liveplaat als zoethoudertje.

De band rondom Jarvis Cocker is vooral bekend van de platen His ‘N’ Hers, Different Class en This Is Hardcore, waarmee Pulp onderdeel uitmaakte van de door Oasis en Blur aangevoerde britpopexplosie. Pulp werd echter al in 1978 opgericht en debuutalbum It verscheen in 1983, een maand voor de eerste single van The Smiths.

Het optreden dat op Party Clowns: Live In London 1991 te horen is, was onderdeel van het door muziekblad NME georganiseerde Class Of ’91-evenement, waar nog eens vijf (totaal vergeten) bands optraden. Hoewel Pulp zijn muziek vooral baseerde op postpunk, zijn vergelijkingen met Blur (dat in dat jaar zijn debuut uitbracht) snel gemaakt.

Een volwaardige liveplaat van Pulp was er nog niet. Vijf van de acht nummers op dit livealbum (Love Is Blind, Seperations, Countdown, My Legendary Girlfriend, Death II) waren in een studioversie reeds te vinden op het derde album, getiteld Seperations, dat pas een jaar na dit hier geregistreerde optreden verscheen.

Obscuur

Openingstrack Space verscheen in 1992 als B-kantje van de single O.U., terwijl Babies in datzelfde jaar een op zichzelf staande single was (de remix op The Sisters EP uit 1994 was later een bescheiden hit in de Britse Top 40). Het meest obscure nummer is Live On, dat enkel op een heruitgave van His ‘N’ Hers uit 2006 te vinden is.

Pulp was bij lange na niet zijn op zijn best in 1991, al laat deze live-cd evenwel horen dat de band uit Sheffield veel potentie had en een handvol aardige nummers, aangevuld met de gortdroge humor van Jarvis Cocker. Prima dat dit keerpunt uit de carrière van Pulp gedocumenteerd is, maar slechts voor een kleine groep fans echt interessant.