Met haar nasale rapversjes en haar onder autotune begraven vocalen mag de Amerikaanse popster Kesha niet tot het grootste zangtalent van dit moment gerekend worden, maar dat maakt voor dit opvallende popfenomeen geen bal uit.

Warrior is de tweede langspeler van Kesha, na het in 2010 verschenen Animal. Ze is de dochter van Pebe Sebert, die samen met haar ex-man Hugh Moffatt vooral bekend staat als auteur van de countryhit Old Flames Can’t Hold A Candle To You van Dolly Parton. Net als op het debuut van Kesha schreef ze ook mee aan Warrior.

Naast een rits andere bekende hitschrijvers hebben vooral de sterproducers Dr. Luke en Cirkut hier een dikke vinger in de pap. Het mag dan ook niet verrassend zijn dat het gros van de producties in lijn ligt met wat we al hoorden op albums van Katy Perry, Rihanna, Nicki Minaj, Marina and The Diamonds, B.o.B en nog tig anderen.

Grofweg de eerste helft van het dozijn aan kakelverse popdeuntjes dat Kesha met Warrior aflevert, is bovendien een rechtstreeks vervolg op de liedjes van Animals. Ieder voor zich zijn nummers als Die Young, C’mon en Crazy Kids aansprekende producties die het goed zullen doen op een zaterdagavond in een discotheek of kroeg.

Piepstemmetje

Wanneer je ze op een rij hoort, merk je echter dat de combinatie van springerige pop met pakkende meezingrefreinen en de eigenwijze rapcoupletjes in Kesha’s malle piepstemmetje behoorlijk formulematig zijn en thematisch weinig tot niks afwijken van haar doorbraakhit Tik Tok. Op de tweede helft van het album laat ze meer variatie horen.

Haar duet met Iggy Pop klinkt echter bekend in de oren en slotstuk Love In The Light refereert wel heel duidelijk aan In The Air Tonight van Phil Collins, terwijl stuiterliedje Only Wanna Dance With You en het euforische Supernatural niet hadden misstaan op albums van Katy Perry of Pink. Geen van de liedjes zijn ondermaats, ze zijn enkel clichématig of volledig inwisselbaar.