Soulzangeres Angie Stone heeft door de jaren heen een solide discografie opgebouwd met daarin stijlvolle en vooral volwassen mengeling van soul- en hiphopinvloeden. Ook haar zesde studioalbum Rich Girl stelt niet teleur.

Het succes gedurende de periode 1999 tot en met 2001 heeft Angie Stone sindsdien niet meer weten te evenaren, ondanks herhaaldelijke pogingen langs meerdere platenmaatschappijen en door middel van talrijke samenwerkingen met andere artiesten.

Ondanks deze inspanningen om commercieel interessant te blijven heeft ze haar sound nooit al te veel durven aanpassen. Enkele dubieuze duetten daargelaten is deze souldiva altijd zichzelf gebleven. Rich Girl start met Do What U Gotta Do, een nummer met een eenvoudige hiphopbeat en warme achtergrondzang.

Backup Plan zet dit geluid voort met een kleine versnelling in de drums en de toevoeging van een verfijnd synthesizergeluid. Tekstueel is Angie Stone nooit sterk geweest en ook hier weer vliegen de R&B-clichés je om de oren. Zo is Guilty is niet meer dan "another sad love song".

Geraffineerd

Met Livin' It Up wordt de luisteraar voorzien van een lekker dansnummer, waar Stone excelleert is in de geraffineerde manier waarop ze haar vocalen rangeert. Zowel de achtergrondzang als haar eigen stemgeluid zijn altijd elegant afgestemd op de producties.

Het perfecte voorbeeld hiervan is terug te vinden op het refrein van I Can’t Take It. Maar de uitblinker op dit schijfje draagt de naam U Lit My Fire en is tactisch opgesteld als ideale afsluiter. Het ouderwetse soulgeluid van dit nummertje doet denken aan Al Greens klassieker Let’s Stay Together.