De wereld zag er nog maar een kwart eeuw geleden heel anders uit. Zo was Queen anno 1986 de eerste band die een stadionshow gaf in Hongarije. Die concertregistratie verschijnt nu voor het eerst op cd, dvd en blu-ray.

Aanvankelijk zouden de leden van Queen in het kalenderjaar 1986 vrijaf nemen. Maar het optreden van de Britse rockers op Live Aid in 1985 inspireerde Queen om diens grootste tournee ooit te ondernemen, terwijl het verzoek om een paar liedjes te schrijver voor de speelfilm Highlander resulteerde in het album A Kind Of Magic.

De arenaconcerten die Queen in 1986 gaf, zijn nog altijd onovertroffen, met het optreden in Wembley als een van de meest legendarische momenten in de popgeschiedenis. Met diens eerste concert in de Hongaarse hoofdstad Boedapest bevestigde Queen tevens zijn livereputatie achter het IJzeren Gordijn.

De concertfilm van dat optreden verscheen in 1987 reeds op vhs en laserdisc, onder de titel Live In Budapest, maar de nieuwe titel is een verwijzing naar een negentiental pianostukken van Franz Liszt onder de noemer Hungarian Rhapsody. Queen speelt vooral zijn grootste hits, met een show die vrijwel identiek is aan die in Wembley.

Toerist

Het grote verschil met deze concertregistratie is dat de originele beelden niet meer zijn teruggevonden en dat het in feite een heruitgave is van de concertfilm die in 1987 verscheen, met tussen de liedjes door fragmenten van de individuele leden van Queen die in Boedapest de toerist uithangen en Freddie Mercury die informeert of hij het Parlementsgebouw kan kopen.

De originele geluidsopnames zijn wel bewaard gebleven, waardoor de dubbel-cd in tegenstelling tot de dvd en blu-ray het volledige concert bevat met een paar in de film ontbrekende nummers. Het meest interessante aan deze concertregistratie is zijn historische waarde en het Hongaarse volksliedje Tavaszi Szél Vizet Áraszt dat Queen vertolkt.