Het programmaonderdeel DWDD Recordings is inmiddels geschrapt uit het aankomende seizoen van het praatprogramma De Wereld Draait Door, maar er volgt nog wel een album vol bekende Nederlandse artiesten.

In januari van dit jaar won DWDD Recordings nog een Pop Media Prijs voor diens aandacht aan Nederlandse artiesten, maar toch werd verleden zomer besloten met het muzieksegment te stoppen omdat er onvoldoende artiesten zouden zijn voor een volgende reeks. Voor het tweede album waren er anders genoeg te vinden.

De Wereld Draait Door Recordings Vol. 2 verschijnt een jaar na de eerste cd. Net als de voorganger is dit album live opgenomen in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Artiesten als Roel van Velzen, Guus Meeuwis, Joan Franka, George Baker, Paul de Munnik en Rita Reys worden enkel met akoestische gitaar begeleid op de covers van hun keuze.

Zangeres Sharon den Adel van Within Temptation laat middels haar uitvoering van Nirvana’s Smells Like Teen Spirit horen hoeveel de hitsingle van het album Nevermind lijkt op diens eigen klassieker Ice Queen, terwijl Eric Mesie van Toontje Lager juist onherkenbaar klinkt in zijn cover van de Ilse DeLange-hit I Still Cry.

Aaibaar

De meest verrassende bijdrages komen van BN’ers waarvan je het niet verwacht. Zo vertolkt schrijver Nico Dijkshoorn een bezielde uitvoering van Bowie’s Heroes, Eric Corton maakt een intieme versie van het Foo Fighters-nummer Everlong en rapper Kempi klinkt zelfs aaibaar in de opname van Het Is Een Nacht… (Levensecht) van Guus Meeuwis.

Meer nog dan op het eerste deel varieert de kwaliteit van de coverversies, van wel geestig (Freek de Jonge met Marmor, Stein Und Eisen Bricht) en zeurderig (Daan met Girls On Film) tot erg sterk (Brownie Dutch met A Change Is Gonna Come). Bijna twee uur lang gepingel op een akoestische gitaar is wat veel van het goede, al doorbreekt Giovanca dat met een klokkenspel.