"Alles draait om de eenvoud", zong Het Goede Doel reeds in 1983. Het lijkt ook het uitgangspunt te zijn geweest voor Come Together, het zesde studioalbum van de Haagse rockband Kane.

De benaming "band" is bij Kane weliswaar immer wat discutabel geweest, daar de kern van Kane al sinds jaar en dag bestaat uit zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen. In eerdere uitlatingen benadrukte Woesthoff en Van Leeuwen al dat Come Together in het teken stond van positivisme en dat straalt de plaat ook uit.

Op het album Everything You Want klonken de nummers wat te doordacht, waarna Kane op No Surrender terugging naar de kern. Die lijn wordt op Come Together voortgezet met liedjes die overwegend heel organisch en warm aandoen en in basis redelijk eenvoudige rockliedjes zijn. Maar daar blijkt Kane juist sterk in te zijn.

Zo is er het pakkende en zeer eigentijdse I Love This City, terwijl What Doesn’t Kill You Makes You Stronger en First Cash Overthrow duidelijk geworteld zijn in het werk van diverse internationale rockgoden, zonder te nadrukkelijk te lenen uit andermans repertoire. Something Good is een typische Kane-ballad, maar nu met grootse orkestratie.

Energiek

Toch nemen Woesthoff en Van Leeuwen niet enkel genoegen met liedjes met een duidelijke kop en staart. Zo heeft openingsnummer Under Atomic Skies een lang uitgerekt intro, dat op een prettige manier opbouwt naar het daadwerkelijke nummer, terwijl This Is Not The End Of The World juist een energieke ontlading kent in het slot.

Ballad Don’t Wake Up Dead memoreert aan het oude werk van U2, zo circa The Unforgettable Fire, met een voortdurende voelbare en opbouwende spanning, hoewel een echte emotionele eruptie blijft uit. Kane houdt het veelal klein, simpel en overzichtelijk en dat past de band het beste.