Whitney Houston - I Will Always Love You: The Best Of Whitney Houston

Toen Whitney Houston begin 2012 geheel onverwacht overleed, kwam haar oeuvre opnieuw onder de aandacht. Het resulteerde in enkele hitnoteringen, onder meer voor haar lieflied I Will Always Love You.

Het mag dan ook niet geheel verwonderlijk heten dat een gloednieuw verzamelalbum met haar grootste hits dezelfde titel draagt als de Dolly Parton-cover uit de Kevin Costner-film The BodyguardI Will Always Love You: The Best Of Whitney Houston bevat vooral hits uit de periode 1985 tot en met 1999, maar amper van latere datum.

De nadruk, op zowel de standaard editie als op de dubbel-cd-variant, ligt op de hitalbums Whitney Houston, Whitney, I’m Your Baby Tonight, My Love Is Your Love en de eerder genoemde soundtrack van The Bodyguard. Later werk wordt grotendeels genegeerd, maar alleen de hele grote fans zullen daar rouwig om zijn.

Voor wie een uitgebreid hitoverzicht van Houston in huis wil halen, is vooral de 2-cd-uitvoering een aanrader, hoewel een aanschaf overbodig is mits de dubbel-cd Whitney: The Greatest Hits uit 2000 al in de kast prijkt. Er is best veel overlap tussen beide titels. En eigenlijk is die oude verzamelplaat ook net iets beter dan deze nieuwe.

Duet

Het enige relatief recente werk op dit album is Million Dollar Bill uit 2009, een nieuwe duetversie van Look At Me met R. Kelly en het niet eerder verschenen nummer Never Give Up. Geen groot gemis voor wie geen trouwe fan van Houston is. Een aantal andere nummers ontbreken wel op dit zo compleet ogende compilatiealbum.

Bijvoorbeeld Houstons eerste top 10-hit All At Once, alsmede haar succesvolle duetten met Teddy Pendergrass, Cissy Houston, Mariah Carey, George Michael, Bobby Brown en Enrique Iglesias. Gezien de geruime periode tussen Houstons overlijden en het verschijnen van dit album, is deze Best Of wel een beetje mosterd na de maaltijd, maar dat doet niks af aan haar muziek.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie