Various Artist - The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Het kalenderjaar loopt weer op zijn einde en voorts is daar een nieuwe episode uit de reeks vampierfilms gebaseerd op de Twilight-serie van Stephenie Meyer. Ook los van de rolprent kan de soundtrack warm aanbevolen worden.

Hele volksstammen begeven zich weer massaal naar de bijna honderd bioscoopzalen waar het vijfde deel uit de Twilight-reeks (met als volledige titel: The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2) te zien is. Deze film is tevens het slotstuk van de befaamde boekverfilming vol romances, intriges, vampiers en weerwolven.

Het afscheid van Bella Swan, Edward Cullen en Jacon Black wordt ook op het soundtrackalbum van de nodige dramatiek voorzien, onder meer met een handvol bekende artiesten. Zo komt Green Day, dat net twee verse albums heeft afgeleverd, met een Bon Jovi-achtige powerballad op de proppen en Ellie Goulding werkt samen met ex-vriendje Skrillex.

Net als op de voorgaande soundtrack is ook Muse hier absent (na drie eerdere bijdrages), al is dat gemis nergens echt voelbaar. De grote namen waren toch al nooit de voornaamste redenen de Twilight-soundtracks aan te schaffen, maar de opkomende bandjes en de (nog) obscure acts gaven de albums zijn glans.

Verfrissend

Zo gaat dit schijfje veelbelovend van start met het dromerige Where I Come From van de Amerikaanse popband Passion Pit. The Boom Circuits levert met Everything And Nothing een verfrissende mix van new wave en lounge af, terwijl St. Vincent in haar stoere liedje The Antidote eveneens diverse genres aan elkaar breit.

Halverwege het album komen de folktonen die we op de voorganger ook al hoorden weer bovendrijven, met prijsnummers van A Boy And His Kite en Paul McDonald. Christina Perri haalt nogmaals haar zwijmelnummer A Thousand Years van stal, ditmaal als duet met Steve Kazee. Het is jammer dat er geen vervolg op Twilight komt, alleen al vanwege de mooie muziek.

Lees meer over:
Tip de redactie