Bakvissen die nog geen genoeg hebben aan tieneridolen Justin Bieber en One Direction, of die gewoon naar iets anders op zoek zijn, kunnen zich vergapen aan de blonde Australische zanger Cody Simpson.

De pas vijftienjarige Cody Simpson werd ontdekt nadat hij filmpjes van zichzelf op YouTube had gezet. Producer Shawn Campbell nam contact met hem op en korte tijd later werd Scooter Braun zijn manager. Hij blijkt wel een neus voor jonge zangertjes te hebben, daar hij ook de manager van Justin Bieber is.

Het grootste verschil met Justin Bieber is echter dat Cody Simpson een aanzienlijk minder herkenbaar stemgeluid heeft dan de Canadese tienerster. Nu heeft het leeftijdsverschil daar mede mee te maken, maar zelfs voordat Bieber de baard in de keel kreeg, schemerde er al meer persoonlijkheid door in diens vocalen.

Simpson weet voor zijn leeftijd echter te verrassen met een opvallend volwassen stemgeluid met een soulvol randje. Debuutalbum Paradise is wat dat betreft een prima manier om zijn nog prille talent te etaleren, hoewel de kans klein is dat deze plaat je aan zal spreken als je niet tot de beoogde doelgroep van Simpson behoort.

Carbonafdruk

Want Paradise bestaat zo ongeveer uit de meest willekeurige verzameling emotie- en gezichtsloze popliedjes die we de afgelopen twaalf maanden zijn tegengekomen. Zelfs de gastbijdrage van het bijdehante rapmeisje Becky G klinkt als een carbonafdruk van iets dat we al vaker en beter hebben gehoord – zelfs op het recente album van Bieber.

Niet dat nummers als Got Me Good, Be The One, Hello of het zomerse Tears On Your Pillow als slecht te kwalificeren zijn, maar ze zijn wel ontzettend inwisselbaar. Een grote groep vrouwelijke leeftijdsgenoten van Simpson zal zich daar weinig van aantrekken, zolang hij ze maar liefdevolle toezingt in liedjes als Wish U Were Here en Gentleman.