Na achttien jaar lang zwoegen, werd de carrière van zangeres Glennis Grace op 15 september bekroond met een geheel eigen en bovendien uitverkocht concert in de HMH in Amsterdam. Prompt is daar de liveregistratie van die show.

Hoewel de muzikale loopbaan van Glennis Grace reeds in 1994 startte, toen als winnares van de Soundmixshow van Henny Huisman, bleek de weg naar de top lang en vol obstakels. Telkens mocht de zangeres heel even aan het succes proeven, voor het haar weer ontnomen werd. Maar ze bleef volhouden en dat werd beloond.

Dit voorjaar verscheen haar vijfde studioalbum, This Is My Voice, met producties van zowel Jochem Fluitsma en Eric van Tijn als van 538-dj Edwin Evers. Het duet Wil Je Niet Nog 1 Nacht en ook de powerballad Ik Ben Niet Van Jou werden wederom hits, die haar status als één van ’s lands beste vocalisten opnieuw bevestigden.

Haar glorieuze concert in de Bijlmer is mooi gedocumenteerd op de cd en dvd Live In De HMH, met gastbijdrages van Candy Dulfer, Lange Frans en de eerder genoemde Edwin Evers. Glennis Grace is echter te allen tijde het stralende middelpunt, al is het alleen al vanwege haar verbluffende uithalen – geïnspireerd door haar grote voorbeeld Whitney Houston.

Meten

Houston, aan wie Grace haar carrière voor een groot deel dankt, wordt tot tweemaal toe geëerd op Live In De HMH, middels haar bekendste hits I Will Always Love You en I Wanna Dance With Somebody. Ook laat ze zien dat ze zich gerust kan meten met huidige hitmakers middels covers van Beyoncé, Alicia Keys, Rihanna en Emeli Sandé.

De goed bedoelde Hazes-cover De Vlieger, in Mokums accent, valt wat uit de toon en is vooral een artefact uit het schnabbelcircuit waarin ze jaren vertoefde. Het lijkt haar manier om te zeggen dat ze trouw blijft aan haar roots, al mag Glennis Grace tijdens het volgende HMH-concert (14 september 2013) gerust wat meer vertrouwen tonen in haar eigen repertoire.