Nu Dae en Danny Bennett het artistieke en zakelijke gedeelte van de carrière van hun vader Tony bestieren, is de crooner populairder en succesvoller dan ooit te voren. Helaas is zijn nieuwe album Viva Duets een jammerlijke herhalingsoefening.

Nu was het concept achter de duetalbums Duets: An American Classic en het vorig jaar verschenen Duets II al filterdun en bovendien afgekeken van een gelijksoortige albumreeks van Frank Sinatra, zo’n vijftien jaar eerder. Maar de uitvoeringen en de interessante combinatie van stemmen maakten die platen zeker de moeite waard.

Dat die reeks wordt uitgebreid met Viva Duets, waarop Latijns-Amerikaanse vocalisten in duet gaan met Tony Bennett, is in commercieel opzicht dan ook niet meer dan logisch. De manier waarop de plaat tot stand is gekomen, is echter erg gemakzuchtig. Viva Duets bevat namelijk dezelfde opnames als de eerste twee Duets-cd’s.

Het enige verschil is dat latinsupersterren als Gloria Estefan, Marc Anthony, Christina Aguilera, Chayanne en Miguel Bosé de oorspronkelijke duetpartners van Bennett vervangen en een Spaanse vertaling van de songteksten inzingen. Aan de arrangementen is helemaal niks gewijzigd, men heeft ze gewoon gerecycled.

Bekocht

Dit album is vooral gericht op de latinmarkt in de VS en in Midden- en Zuid-Amerika, maar het is zeer de vraag of andere regio’s vallen voor deze marketingtruc van de anderzijds charmante Amerikaanse zanger. Aan de uitvoeringen valt nog steeds niks af te dingen, maar toch bestaat de kans dat je je bekocht voelt bij aanschaf van deze cd.

De enige nieuwe opname op Viva Duets is een cover van Guy Lombardo’s Return To Me, als duet met klassiek vocalist Vicente Fernández. Het is tevens het enige liedje dat voorzien wordt van een traditioneel Zuid-Amerikaans arrangement. Als de overige duetten ook op deze manier waren bewerkt, dat was dit album een stuk interessanter geweest.