Eind dit jaar houdt de Rotterdamse formatie Face Tomorrow op met naar de toekomst kijken en gaat dan zelf tot het verleden behoren. Dit akoestische album moeten een mooie punt achter de carrière zetten.

Ook volgt er nog een afscheidstournee samen met het herrezen Green Lizard. Vijftien jaar speelde de band samen en zo ver gaan de nummers op Move On eveneens terug. Zo wordt Saved, van de eerste EP Live The Dream, hier in geheel kale doch overtuigende versie neergezet.

Het oudste nummer op dit afscheid, maar nog steeds geladen met de drive waarmee hij elf jaar terug voor het eerst op band werd gezet, ook akoestisch. En zo staan er meer nummers op die uitgekleed goed werken. Vooral The Maze, waar Face Tomorrow een zweterige Zuid-Amerikaanse salsasfeer onderlegt, springt daar erg uit.

Niet alle werken wijken zo af als deze variatie op The Maze van het titelloze album uit 2011. Vaak is het niet meer dan een unpluggedversie van het emocore-origineel. Toch doet dat niets af aan de nummers. Minder luid, maar niet direct minder beladen of energiek.

Racoon

Zo blijft Worth The Wait hier zonder scheurende stembanden en vervormde gitaren geheel overeind. Een enkeling overleeft het verwijderen van de elektriciteit echter niet en verliest alle spanning. Zo klinkt Face Tomorrow in The Stranger meer als Racoon dan welke band behalve Racoon zou moeten willen.

Maar die ene glijder verzwakt de Move On niet en met liedjes als Paralusion, On My Own, het eerder genoemde The Maze, Saved en Worth The Wait zou je hopen dat het refrein van het openingsnummer Sign Up! waar was; "Sign up! Because we are here to stay!" Een waardig afscheid, met opgeheven hoofd weer verder.


Face Tomorrow tourt in november door Nederland. De laatste show is op 25 november in Rotown te Rotterdam