De Australische zangeres Coby Grant lijkt wel van een zekere ironie te houden. Waarom zou je anders je debuutalbum Is In Full Colour noemen, terwijl het album een zwart-wit hoes heeft?

De blondine uit "the land Down Under" heeft in eigen land nog niet echt voet aan de grond weten te krijgen, maar ondertussen boekt de zangeres haar eerste successen in Nederland, België en Duitsland. Met Heartbeat heeft ze in elk geval één van de meest irritante liedjes van het jaar afgeleverd.

Dat het liedje in je hoofd blijft hangen, valt niet te ontkennen. Het probleem is dat het weer moeilijk uit je hoofd te verbannen is. Vooral de lelijk gedubbelde vocalen maken het nummer tot een absolute draak. Enkel het akoestische nummer When I Was Young evenaart Heartbeat in al zijn narigheid, vooral met diens tenenkrommende intro.

De overige liedjes op het debuut van de Australische schone roepen minder weerstand op, maar ook dat is niet uitsluitend als positief te kwalificeren. Wanneer je ze individueel beoordeelt, hebben ze elk zo hun charme. Echter, Is In Full Colour is als geheel behoorlijk kleurloos, waardoor sommige liedjes niet volledig tot hun recht komen.

Zonde

Dat is behoorlijk zonde, want er staat tenminste een goede handvol aan hele aardige liedjes op de plaat. Uitschieters zijn het aanstekelijke popnummer I Know That I’ll Know en de ballad Unlove Song. Ook Young Love en A Song About Me behoren tot de betere liedjes, maar ontberen een productie die ze naar een hoger plan tilt.

Een iets kritischere songselectie had dit eveneens tot een beter album gemaakt. De stem van Coby Grant gelijkt op momenten op die van Kate Nash, maar schurkt ook tegen die van Lucie Silvas en Colbie Caillat aan. Wanneer Grant de producers van deze zangeressen had ingehuurd, dan was Is In Full Colour ongetwijfeld beter uit de verf gekomen.