Na haar kortstondige carrière als soapster in de jaren tachtig, groeide Kylie Minogue uit tot een popfenomeen van ongekende grootte. Desondanks kreeg je nimmer de indruk dat de popprinses ooit eerste viool heeft willen spelen.

In de jaren tachtig en negentig moest Minogue het (zelfs als boegbeeld van de destijds niet te stoppen hitmachine Stock, Aitken & Waterman en later als quasi-indiepopmeisje) afleggen tegen Madonna en in dit nieuwe millennium heeft de Australische schone meer vrouwelijke concurrentie dan ooit te voren.

Maar of al deze dames het net zo lang volhouden als Kylie Minogue en dan ook nog eens met een discografie met net zoveel niet kapot te krijgen pophits moet nog blijken. De zangeres bracht dit jubileumjaar al het verzamelalbum The Best Of Kylie Minogue uit en nu schotelt ze haar fans opnieuw haar bekendste werk voor.

Alleen ditmaal zijn alle nummers opnieuw onder handen genomen. Zestien van haar meest geliefde stukken, van haar debuutsingle The Locomotion tot en met de eerste single van haar meest recente album Aphrodite, heeft ze opnieuw ingezongen met een symfonieorkest in de beroemde Abbey Road-studio’s. Dit met wisselend resultaat.

Verrassend

The Abbey Road Sessions gaat veelbelovend van start, met een uitvoering van All The Lovers die het origineel overtreft. Die lijn wordt niet over de hele linie voortgezet, al bevat het album verrassende orkestrale versies van onder meer I Believe In You en Can’t Get You Out Of My Head. Enkele andere bewerkingen voelen wat geforceerd aan.

Anderzijds klonk Minogue zelden zo oprecht als op de balladuitvoeringen van Never Too Late en Better The Devil You Know of als op haar duet met Nick Cave, hier met nieuw opgenomen vocalen van haar duetpartner. Nummers die niet toe waren aan een make-over, maar er ook niet minder aantrekkelijk door worden. Ze heeft het in elk geval niet voor de kat zijn viool gedaan.