In het voorjaar van 2012 verscheen er nog een studioalbum van Gare Du Nord, maar met Lifesexy geeft het collectief zijn visitekaartje af voor de tournee die in januari van start gaat.

Gare Du Nord begon in 2001 als een studioproject van de Nederlandse muzikanten Barend Fransen en Ferdi Lancee (die naast een solocarrière begin jaren tachtig ook meeschreef aan de betere liedjes van VOF De Kunst). Na de albums (In Search Of) Excellounge en Kind Of Cool groeide Gare Du Nord uit tot een volwaardige liveband.

Dit met een aantal succesvolle tournees als gevolg. In 2011 namen Fransen en Lancee echter afscheid van de poppodia en werden vervangen door (respectievelijk) Paul Ensink (saxofoon) en Aron Raams (gitaar). De Italiaanse zangeres Dorona Alberti doet al sinds het album Sex 'N' Jazz uit 2007 mee, zowel in de studio als live.

Fransen en Lancee zijn louter als producers en liedjesschrijvers bij het livealbum Lifesexy betrokken, maar dat gemis is dankzij de voortreffelijke band nergens voelbaar. Met Alberti als leadvocaliste op alle nummers wordt het accent duidelijk verlegd, maar dit ook middels de levendige percussie, afwijkende arrangementen en de algemene ambiance.

Uitgelaten

De liveband haalt de statigheid uit de anders zo keurige en kundige producties van Gare Du Nord, hoewel dat naar mate het concert vordert, dreigt om te slaan naar een zelfs uitgelaten, feestelijke sfeer. Dit vooral door de uiterst swingende covers van George Gershwins Summertime en Steely Dans Do It Again (hier heet het Go Back Jack).

De voorgaande nummers, waaronder Marvin & Miles, Beautiful Day, I Want Love en de ballad Berlin Beat, weten de essentie van Gare Du Nord daarentegen veel beter te vangen. Slotnummer We Still Grow, een bedeesde rockballad, is dan weer een eigenaardige afsluiter voor een live-cd waarop funk, jazz, soul en lounge de boventoon voeren.


Bekijk hier de concertagenda van Gare Du Nord.